Cum se va calcula media de admitere la liceu

de | 10/03/2017 | Educație, Național

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat metodologia de admitere la liceu pentru anul școalr 2017 – 2018. Conform metodologiei, media de admitere este media aritmetică între media generală la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a și media generală de absolvire din clasele V – VIII. Astfel, media de admitere la liceu se calculează astfel: se face media rezultatelor celor patru ani de gimnaziu, se aduncă cu media obținută la evaluarea națională și se împarte la doi.

În cazul în care doi candidați au medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați folosind, în ordine, următoarele criterii: media generala obținută la evaluarea națională din clasa a VIII-a, media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale, nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale, nota obținută la proba de limba maternă, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștinelor de limba maternă.

În calendarul de admitere se mai arată că la începutul lunii mai va fi făcută publică oferta de școlarizare. În perioada 11 – 31 mai vor avea loc ședințe de instruire cu părinții și elevii pentru prezentarea procedurii de admitere și a planului de școlarizare. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere pentru admiterea la liceu se va face în perioada 3-6 iulie, iar rezultatele vor fi afișate pe 13 iulie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.