Emoții pentru elevii de a VIII-a și a XII-a

de | 10/03/2017 | Educație, Județean, Local

Elevii claselor a VIII-a vor susține luni, 13 martie, simularea examenului de Evaluare Națională la limba și literatura română. Examenul se va desfășura întocmai ca cel din vară, sălile de clasă unde se vor desfășura aceste simulări urmând a fi supravegheate audio-video. Marți, 14 martie se va susține proba la Limba și literatura maternă, iar pe 16 martie se va desfășura simularea la matematică. Lucrările vor fi corectate la nivelul unităților școlare, iar notele nu vor fi trecute în catalog.

Tot luni, 11 martie, elevii claselor terminale de liceu vor susține simularea examenului de Bacalaureat la disciplina limba și literatura română, pe 15 martie proba obligatorie a profilului, iar pe data de 17 martie, proba la alegere a profilului și specializării. Aceste simulări sunt organizate pentru ca elevii să-și testeze cunoștințele și să aibă timp să recupereze din materie, dacă este cazul. Rezultatele vor fi anunțate pe 31 martie. În urma acestor simulări, cadrele didactice vor aplica un plan de măsuri pentru ca rezultatele la examenele din vară să fie cât mai bune.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.