Primarul a vrut să-i laude pe consilierii PSD

de | 10/03/2017 | Administrație, Local

Aleșii romașcani au fost convocați în ședință de îndată vineri, 10 martie, la ora 13.00. Cvorumul pentru ședință a fost aproape la limită, doar 12 consilieri participând la întrunirea legisaltivului local, 11 fiind numărul minim pentru a exista cvorum. Niciunul dintre consilierii PSD nu a fost prezent, iar primarul liberal nu a pierdut momentul pentru a-i taxa pe aceștia. Pe ordinea de zi au fost șase proiecte de hotărâre, inclusiv cel suplimentar, care se referă la o deplasare a primarului Micu în Malta.

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a fost o serie de proiecte foarte importante, de unde și caracterul de îndată. Noi am dat mapele de ședință încă de ieri, pentru a fi supuse dezbaterii de către consilierii locali, chiar dacă legea prevede la ședințele de îndată că pot fi acordate inclusiv în ziua ședinței. A fost vorba de două proiecte prin care vom cere finanțare de la Ministerul Dezvoltării pentru investiții la două unități de învățământ, respectiv Liceul Tehnologic ”Vasile Sav” și Liceul Teologic Ortodox, două clădiri care necesită intervenții. Mai  este vorba de locuințe de serviciu pentru tineri, în domeniul sănătății și educației și de sume ce trebuie alocate pentru diferite activități. Îmi pare rău că nu toți consilierii sunt la fel de responsabili, a fost o colaborare foarte bună, drept dovadă și premierea unor proiecte la nivel național. De la județ nu suntem ajutați cu absolut nimic și văd că se preia acest model de ignoranță față de cetățenii municipiului Roman”, a afirmat Lucian Micu.

Primarul a felicitat Consiliul Local pentru faptul că municipiul a obținut premiul întâi pentru reducerea cantității de emisii de dioxid de carbon. ”Am redus emisiile de carbon, în anul 2015, cu 363,4 tone; este vorba de acel proiect „Orașe verzi, regiuni verzi”. Am văzut că lipsesc și colegii de la PSD, îmi pare rău că nu sunt și ei prezenți, pentru a primi și ei aceste merite”, a mai spus primarul.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.