Ce spune PSD Roman despre lipsa consilierilor săi de la ședința de vineri

de | 12/03/2017 | Administrație, Local, Politică

PSD Roman răspunde, prin intermediul unui comunicat de presă, primarului Lucian Micu referitor la motivul pentru care consilierii locali social-democrați au absentat de la ședința de îndată a Consiliului Local Roman de vineri, 100 martie. Vom reda comunicatul de presă integral cu mențiunea că, la punctul 4, reprezentanții PSD Roman sunt în eroare. Redacția înRoman.ro a primit mapa de ședințe pe e-mail joi, 9 martie, la ora 19.17, adică tot cu mai puțin de 24 de ore înainte de a avea loc ședința (care s-a desfășurat vineri, 10 martie, la ora 13.00).

Răspundem pe această cale atacului vehement al domnului primar interimar Lucian Micu, vizând neparticiparea consilierilor PSD la ședința ,,DE ÎNDATĂ” din data de 10.03.2017, orele 13.00.

  1. Din Ordinea de zi a ședinței ,,DE ÎNDATĂ” nu reiese urgența convocării deoarece multe proiecte erau pregătite pentru propunere de pe ,,vremea” fostului primar. De exemplu: proiectul privind aprobarea devizului general actualizat pentru obiectivul de investiție ,,Dezvoltarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale a Liceului Tehnologic ,,Vasile Sav” Roman; proiectul privind aprobarea devizului general actualizat pentru obiectivul de investiție ,,Consolidarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea Liceului Tehnologic “Episcop Melchisedec”Roman.
  2. Consilierii au considerat că există suspiciuni în privința sumelor alocate proiectelor, lipsind timpul necesar analizării acestor alocări și consultării cu autorități cu expertiză în domeniu.
  3. Ședința ,,DE INDATĂ” a fost anunțată consilierilor locali, special, între orele 13:45 – 15:20, 09.03.2016 nerespectându-se dreptul public la o bună informare, iar pe site-ul primăriei, mapa a apărut în timpul ședinței.
  4. Menționam ca dorim să îl felicitam și noi pe domnul primar interimar Lucian Micu, pentru organizarea ședinței și modul de transmitere a proiectelor înainte către mass media și cu mai puțin de 24 de ore către consilierii locali.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.