Expoziție Ștefan Potop la RomanArt

de | 12/03/2017 | Cultură, Local

Galeria RomanArt îi invită pe romașcani la o nouă expoziție. De această dată este vorba de lucrările unui artist pietrean cunoscut pentru portretele și autoportetele sale: Ștefan Potop. Vernisajul expoziției a avut loc vineri după-amiază, dar lucrările artistului pot fi văzute pe tot parcursul lunii martie.

Expozitie Potop 2855

Artistul Ștefan Potop

”Mi-a făcut onoarea să vină la Roman, mai întâi cu portret. Dânsul are un CV atât de impunător, încât aș citi până imineață. Vă spun, pe scurt, că are 17 expoziții personale, 70 de participări la expoziții de grup, multe în străinătate, multe premii și multe tabere de creații la care a participat, una chiar organizată de dânsul”, a afirmat sculptorul Florin Zaharescu.

De la eveniment nu au lipsit reprezentanți ai administrației locale și centrale – primarul Lucian Micu și deputatul Iulian Bulai, dar numai primul a luat cuvântul.

Vă mulțumesc pentru această nouă nvitație. Aș vrea să cred că în perioada următoare mă voi simți în această galeriae nu doar ca un musafir, ca un invitat din partea Primăriei Roman, ci aș vrea să ma simt ca acasă. O casă primitoare, cu oameni dragi și frumoș, o casă în care doar decorul se schimbă. Îi felicit pe organizatori. Maestre Potop, eu vă doresc să aveți tot timpul insperiație, să rimiți din partea oamenilor numai aprecieri. Eu vă asigur că din partea mea, aprecierea este sigură și sinceră”, a spus Lucian Micu.

Pictorul Iosif Haidu a vorbit despre modul în care poate un artist să se raporteze la cei din jur.

Vă mărturisesc că atunci când maestrul Ștefan Popot mi-a propus să vin în fața dumneavoastră în această ipostază eram sigur că o să trăiesc un sentiment dual. Îm primul rând, pentru că este dificil ca un plastician să vorbească de spre un alt plastician, dar mizez pe faptul că ne cunoaștem, suntem prieteni și respectul este reciproc. Ceea ce ne oferă oferă maestrul Potop astăzi cred că, într-adevăr, am putea numi un regal cultural.”

Ștefan Potop a apelat la umor, mai ales că vremea de afară era departe de a ajuta la buna-dispoziție.

Vă consider cei mai curajoși oameni din Roman,  nu v-ați speriat de o banală ploaie și v-ați aventurat într-un Potop. Am venit cu această expoziție în orb, practic, nu a fost ceva planificat, am venit după povești, dar am nimerit într-un loc superb din punct de vedere al condițiilor de expunere, am întâlnit gazde prietenoase, am colaborat perfect. Mulțumesc autorităților care constituie, după părerea mea, o excepție care întârește ragula. Eu, până acum, am fost lângă autorități, în coasta lor. Iată că de această dată, autoritățile sunt alături de mine. În sală nu este doar domnul primar ci și domnul deputat Iulian Bulai, mi-a făcut o surpriză plăcută să fie alături de noi. Dacă într-o comunitate, cei care conduc – vezi cazul dogilor venețieni, care acum 500-600 de ani au investit în artă și artiști – acum, după, atâtea secole, orașul trăiește datorită acestor investiții.”

Ștefan Potop a ajuns celebru printr-o pictură din 2011, care îi înfățișa, în telescaun, pe Elena Udrea și pe Gheorghe Ștefan, fostul ministru al Dezvoltării stând în brațele fostului primar al municipiului Piatra-Neamț.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.