Peste 3.000 de copii merg la pregătitoare din toamnă

de | 13/03/2017 | Educație, Județean

Peste 3.000 de copii vor da grădința pe școală începând cu 11 septembrie 2017. După primele două săptămâni de când s-a deschis aplicația pentru înscriere, la nivelul județului Neamț 3.121 de copii au fost deja înscriși de părinții lor în clasa pregătitoare, adică în prima clasă învățământului primar. Dintre aceștia, 2.600 vor avea deja șase ani la momentul începerii clasei pregătitoare, iar 521 de copii nu vor avea împlinită această vârstă.

Termenul-limită până la care părinții își pot înscrie copiii în prima etapă este vineri, 16 martie, inclusiv. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învățământ în care părintele doreşte înscrierea copilului. În zilele de 22 și 23 martie vor fi afişate liste cu copiii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă.

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 -30 martie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate în data de 6 aprilie. Între 7 și 13 aprilie, inspectoratele şcolare județene vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.