Cine trebuie sa verifice instalațiile de gaz din apartament

de | 14/03/2017 | Economic, Județean, Util

Aveți grijă cui dați drumul la ușă. În această perioadă, reprezentanți ai diferitor firme vă abordează la domiciliu pentru a oferi servicii de verificare și revizie a instalațiilor de gaze naturale. Aceste firme pot presta asemenea servicii doar dacă respectă mai multe condiții legale.

Pentru efectuarea verificării şi reviziei periodice la instalaţiilor interioare de utilizare a gazelor naturale, care sunt obligatorii, consumatorul trebuie să aleagă o firmă autorizată în acest sens de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Recomandăm consumatorilor, ca înainte de a accepta prestarea acestor operaţiuni la instalaţiile de utilizare a gazelor naturale, să verifice dacă firma care îşi oferă serviciile este autorizată de către ANRE sau dacă reprezentanţii firmei se pot legitima, iar în caz contrar să sesizeze cel mai apropiat post de Poliţie. Verificarea firmelor autorizate să efectueze verificări şi reviziilor periodice la instalaţiile de utilizare a gazelor naturale se poate face de către consumator prin consultarea Centrelor de Relaţii Clienţi ale furnizorului de gaze naturale sau prin accesarea website-ului Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (www.anre.ro)”, se arată într-un comunicat al operatorului Delgaz Grid.

Verificarea și revizia instalaților de gaze naturale, adică a țevilor de alimentare ale centralei termice și aragazului, trebuie făcută de fiecare cetățean în parte. Obligația executării acestor operațiuni revine proprietarului începând cu anul 2014, an în care s-a schimbat legislația. Până atunci, operatorul de distribuţie a gazelor naturale trebuia să se asigure de prestarea lor, iar costurile serviiilor erau incluse în factură. Și acum sunt firme care lucrează într-un sistem similar: efectuează verificarea sau revizia, iar proprietarul face plata la o dată ulterioară.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.