Deputatul Leoreanu, interpelare din cauza tarifului la gunoi

de | 14/03/2017 | Administrație, Local, Politică

Deputatul Laurențiu Leoreanu a depus o interpelare pentru Ministerul Mediului. Parlamentarul atrage atenția asupra faptului că tariful pentru gunoi va crește de trei ori din cauza modului de calcul a taxelor și tarifelor. În interpelarea scrisă adresată lui Dan Constantin, ministrul Mediului, Laurențiu Leoreanu explică modul de calcul al noului tarif pe care ar trebui să-l plătească romașcanii.

Iată situaţia locuitorilor din municipiul Roman, pe care o cunosc atât de bine, cetăţeni care până în prezent plăteau o taxă de 5,77 lei/lună: închiderea depozitului local de deşeuri presupune transportarea acestora la Depozitul Judeţean de Deşeuri de la Girov, aflat în administrarea Consiliului Judeţean Neamţ şi pentru care se va achita o taxă stabilită de CJ Neamţ în cuantum de 154,41 lei/tonă – taxă ce cuprinde cei 80 de lei/tonă stabilită încă din timpul guvernării Victor Ponta – PSD şi confirmată de actualul Guvern, la care se adaugă o taxă de depozitare şi transport în valoare de 74, 41 lei/tonă (tarif crescut nejustificat de către Consiliul Judeţean, aflat sub control PSD, de la valoare de 44,92 de lei/tonă, cât era până în prezent). Mai dramatic este faptul că taxa de 80 de lei pe tonă, introdusă de Guvernul Ponta prin OUG 31/20130, prevede creşterea taxei de mediu la 120 de lei în anul 2018, ceea ce va presupune o supra încărcare a preţului plătit de fiecare cetăţean al României, iar prezentul Guvern Grindeanu pare să agreeze această situaţie! Nu, noi romaşcanii, eu ca reprezentant al lor, vocea lor – nu căutăm vinovaţi, pentru că acest lucru este irelevant în situaţia actuală – fiind nevoiţi să plătim un preţ de trei ori mai mare pentru eliminarea deşeurilor. Noi romaşcanii cerem soluții, iar acestea sunt simple şi aflate la îndemâna reprezentanţilor PSD care controlează Guvernul României, Parlamentul şi Consiliul Judeţean Neamţ!”

Parlamentarul romașcan a adăugat, la finalul interpelării sale, o întrebare referitoare la reversul medaliei creșterilor salariilor și pensiilor.

Să înţelegem din aceste măriri, iată – la deşeuri din martie, la gaz din iunie-iulie, la energie electrică din august-septembrie şi aşa mai departe – că pomana electorală a PSD, manifestată prin creşterea salariilor şi pensiilor începe să fie recuperată şi anulată, ba mai mult cu o sărăcire suplimentară a populaţiei?”

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

1 Comentariu

  1. Titi Holban on Facebook

    Cata demagogie……uita ca un an a fost guvernul Ciolos dar pomeneste de Ponta ca din 2018 se va scumpi……daca era gresit de ce nu a modificat……cum a triplat chiria la ANL……ERA „POMANA TEHNO-LIBERALA”…..parca azi a intrat in politica si …….ii fata mare.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.