ITM a controlat peste 200 de firme într-o lună. Câte amenzi au dat inspectorii de muncă

de | 15/03/2017 | Economic, Județean

Pe parcursul lunii februarie, 20 de inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț, au efectuat 256 controale. Aceștia au constatat 369 deficiențe în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă și s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate. Urmare a controalelor efectuate, s-au aplicat 141 sancțiuni contravenționale însumând 36.500 lei.

Din totalul sancțiunilor aplicate în februarie, 137, cumulând 26.500 lei, au fost aplicate ca urmare a 118 vizite de control și evaluare în domeniul sănătății și securității în muncă. O altă amendă de 10.000 lei a fost dată unui angajator care avea o persoană ce lucra la negru.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.