Elev de la „Roman-Vodă”, eliminat din simulare

de | 16/03/2017 | Educație, Județean

Astăzi, 16 martie, a continuat simularea examenelor de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a la matematică și de Bacalaureat la proba obligatorie a profilului. Examenul a început la ora 9, iar timpul de lucru a fost de 2 ore pentru elevii de-a opta și de 3 ore pentru liceeni. Din toți elevii claselor a VIII-a din județ, 4.398 au fost prezenți, iar 124 au lipsit de la simulare. Din clasa a XI-a, 3.708 de elevi s-au prezentat și 180 au lipsit, iar din clasa a XII-a 3.742 de elevi s-au prezentat la simulare, în timp ce 109 au lipsit.

Tot la clasa a XII-a a avut loc și prima eliminare. Este vorba despre un elev de la Colegiul Național ”Roman-Vodă”, care a ”uitat” de telefon și a fost poftit în afara sălii de examen. ”În câteva localități din jurul municipiului Roman au existat , pe parcursul probei, scurte întreruperi ale curentului electric, dar activitatea s-a desfășurat în mod normal”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Subiectele au fost concepute pentru un nivel mediu de cunoștințe, astfel că nu ar fi trebuit să-i pună pe elevi în dificultate. vineri, 17 martie, se va desfășura ultima probă în cadrul simulării Bacalaureatului, proba la alegere. Rezultatele vor fi afișate pe 31 martie, atunci când lucrările vor fi discutate cu fiecare elev în parte pentru a vedea ce trebuie să îmbunătățească pentru examenele din vară.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.