Cabinet parlamentar, inaugurat cu poezie

de | 17/03/2017 | Local, Politică

Mai mulți parlamentari din USR, membrii USR din Roman și din tot județul, dar și zeci de romașcani au venit, vineri după-amiază, la deschiderea cabinetului parlamentar din Roman al deputatului USR Iulian Bulai. Cabinetul parlamentar e situat pe strada Bogdan Dragoș, într-un complex de spații comerciale de lângă magazinul Central. Parlamentarii USR care au venit la Roman sunt Cosette Chichirău – deputat de Iași –, Oana Bîzgan – deputat de București –, Lucian  Stanciu Viziteu – deputat de Bacău –, Cristian Ghica – senator de București. Deschiderea cabinetului parlamentar a fost una atipică, doar cu câteva declarații la început și apoi totul a fost o discuție informală, într-o ambianță muzicală.

lansare cabinet Iulian Bulai 3053 parlamentari USR

Sunt înconjurat de prieteni. Suntem o mână de oameni care mișcăm multe lucruri. Am făcut diferența timp de trei luni în Parlament, gândiți-vă ce vom face în următorii patru ani. Vreau ca acest spațiu să fie deschis tuturor celor care sunt interesați să stea de vorbă cu un parlamentar, să pună întrebări parlamentarului, vreau să fie mai mult ca un club al oamenilor care vor să discute politică, al celor care sunt implicați în viața cetății și al celor care nu stau deoparte. Vreau ca evenimentul acesta să ne dezghețe inima și zâmbetul și să dăm la parte cravata și aspectul formal al unei conferințe de presă, unde patru oameni stau jos și 50 stau în picioare. Vreau să ne simțim bine, să dialogăm și să ascultăm muzică bună. Noi, cei din USR, facem lucrurile altfel. Îmi displac foarte multe chestiile extraordinar de formale, vreau apropiere și dialog”, a afirmat deputatul Iulian Bulai.

E prima oară când ajung la Roman. Suntem aici, alturi de iulian să-l sprijim, este un om extraordinar, care vrea să facă lucruri frumoase și noi vom fi mereu alături de el să îl sprijinim”, a spus senatorul Cristian Ghica, vicepreședinte USR.

Înainte de a se trece la partea informală, deputatul Bulai a recitat poezia ”Despre egalitate” a Anei Blandiana, textul fiind ales de fostul diriginte al parlamentarului, profesorul Ioan Dămoc.

lansare cabinet Iulian Bulai 3024 Paul Balhuc Visinel Balan

Iulian Bulai împreună cu Paul Bălhus (stânga) și Vișinel Bălan (dreapta)

În cadrul aceluiași eveniment au fost prezentați și doi dintre oamenii cu care Iulian Bulai va colabora cel puțin patru ani de acum înainte. Vișinel Bălan este consilier al deputatului și se ocupă de activitatea din Capitală a parlamentarului romașcan. Vișinel Bălan este fondatorul organizației non-guvernamentale ”Desenăm viitorul tău”, iar povestea sa de viață (orfan care a depășit greutăți și prejudecăi și a ajuns un tânăr de succes)a fost relatată de The Guardian. Șeful de cabinet se numește Paul Bălhuc, unul dintre cei mai buni jurnaliști din Iași, care a semnat articole pentru Ziarul de Iași, Adevărul și portalul național Justiție Curată.

lansare cabinet Iulian Bulai 2990 lansare cabinet Iulian Bulai 2998

lansare cabinet Iulian Bulai 3027 Cosette Chichirau

Iulian Bulai cu Cosette Chichirău

lansare cabinet Iulian Bulai 3036

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.