Cadou de la biserică: catehismul ortodox

de | 21/03/2017 | Religie, Rural

Parohia Poienița din cadrul protopopiatului Roman desfășoară, în perioada cuprinsă între duminica Sfintei Cruci și duminica Floriilor, un proiect intitulat „Nicio casă fără Catehismul Ortodox”. Acest proiect se adresează tuturor familiilor din parohie, care vor primi în dar din partea Bisericii un catehism.

Spun marii părinți duhovnici că într-o casă de creștini trebuie să existe trei cărți de căpătâi și anume: Sfânta Scriptură, Catehismul Ortodox și Psaltirea. Suntem datori să cunoaștem Ortodoxia, să trăim Ortodoxia și să mărturisim Ortodoxia. Într-o societate în plină schimbare în care există multe curente străine de duhul Bisericii Ortodoxe, am considerat de cuviință că este bine ca fiii mei duhovnicești încredințați spre păstorire de arhiereul IPS Ioachim al Romanului și Bacăului, să primească în această perioadă de post, rugăciune și meditație, câte un catehism ortodox pentru a cunoaște Învățătura lui Hristos despre cele mai însemnate taine ale Bisericii, ale ființei și ale vieții”, a afirmat pr. Adrian Andrei, parohul din Poienița.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.