Aparținătorii intră în spital doar cu bilet de voie

de | 23/03/2017 | Local, Sănătate

Conducerea Spitalului Roman vrea să reducă numărul de persoane care ajung pe secții. Discuția despre numărul mare de aparținători care vin mereu la bolnavi, deși acest lucru nu este necesar, este mai veche. Medicii se plâng că acest comportament creează mizerie în saloane și, astfel, bolnavii sunt expuși la riscuri inutile. O altă categorie de persoane care vor neapărat să ajungă la birourile medicilor este reprezentantă de pacienți care primesc trimitere de la medicul de familie pentru un consult de specialitate.

Țin să reamintesc pacienților care se adresează Spitalului Municipal Roman că pentru consultațiile în regim de urgență – acestea se efectuează în Centrul de Primiri Urgențe și pacienții se adresează cadrelor de acolo. Consultațiile pacienților cu bilet de trimitere de la medicul de familie pentru orice specialitate se efectuează numai în ambulatoriul de specialitate integrat spitalului. Toate secțiile și compartimentele spitalului au cabinet de ambulatoriu, iar medicii specialiști coboară în ambulatoriu conform programului afișat pe ușă. Rugăm pacienții să nu mai insiste la serviciul de pază să treacă pentru a merge pe secții pentru consulturi, pansamente sau altele”, a afirmat dr. Maria Andrici, managerul general al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Și aparținătorii sunt rugați să respecte orele de vizită: de luni până vineri între 15.00 și 20.00, iar sâmbătă și duminică între orele 10.00 – 20.00. Pentru pacienții aflați în stare gravă sau care se operează în ziua respectivă ori cei internați în secția de Anestezie și Terapie Intensivă se va permite vizita aparținătorilor și în afara orelor de program, însă cu bilet de voie semnat de medicul șef de secție cu specificația perioadei și a orelor de vizită.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

3 Comentarii

  1. Kati Zbaric on Facebook

    Asta la spitalul nou. Dar la spitalul vechi intra cine vrea în secția pentru copii și amenință mamele!!!!!! Mamelor le este frica sa stea în salon cu copiii lor bolnavi!

    Răspuns
  2. Marry Munteanu on Facebook

    Eu zic sa vii sa-ti iei rudele internate deja moarte. A vazut cineva cum se hranesc bolnavii care nu se pot misca? Dar cum sunt schimbati? Daca sunt sanse la viata au grija o parte din infirmiere sa se moara. Vorbim despre indiferenta si despre scarba fata de bolnavi. Singura sansa pe care o au acestia sunt rudele. Medicii (o parte din ei) isi fac treaba. Dar ingrijirea de dupa?

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.