Șoferii de autobuz, verificați de polițiști

de | 23/03/2017 | Actualitate, Județean

În vederea reducerii accidentelor rutiere, în care sunt implicate autovehicule în regim de transport public de persoane, polițiștii nemțeni acționează în perioada 22 – 24 martie pe raza întregului județ pentru combaterea abaterilor săvârșite de acești participanți la trafic. Astfel, în cursul zilei de miercuri, 22 martie, în urma filtrelor organizate, au fost controlați și testați 131 de conducători ai autovehiculelor destinate transportului public de persoane.

Polițiștii au aplicat 101 sancțiuni contravenționale și au reținut două permise de conducere, în urma abaterilor constatate. Având în vedere legislația specifică transportului public de persoane, din totalul sancțiunilor aplicate, 11 sunt pentru încălcarea de norme comune privind condiţiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupaţiei de operator de transport rutier, iar șapte pentru încălcarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.