Curățenie scumpă: 129 lei/metru cub de gunoi colectat de la romașcani

de | 26/03/2017 | Administrație, Economic, Local

Tariful de colectare a deșeurilor se va mări la începutul lunii aprilie. Consilierul local Constantin Ghica a inițiat un proiect de hotărâre prin care tariful pentru un metru cub de gunoi strâns de la romașcani să fie 108,4 lei/mc fără TVA, adică 129 lei cu tot cu TVA.

În expunerea de motive se artă că, prin adresa nr. 5274/23.03.2017, S.C. Rossal S.R.L. Roman, operatorul serviciului public de salubritate, a solicitat aprobarea unui tarif pentru activitatea de colectare, transport si depozitare a deșeurilor municipale și a deșeurilor similare provenind din activități comerciale, din industrie și instituții din municipiul Roman la depozitul conform Girov.

Față de situația existentă se impune modificarea actualelor tarife cu cheltuielile suplimentare legate de transportul și depozitarea la Girov. Tariful de depunere la Girov a fost stabilit de catre Consiliul Județean Neamț prin HCJ nr. 46 / 28.02.2017 în sumă de 129,75 lei/to (echivalent 51,9 lei/mc) fără TVA suma ce include și taxa de 80 lei/tonă instituită la nivel național. În memoriul tehnico-economic justificativ operatorul de salubritate a justificat noul tarif ce include transportul suplimentar de 13,5 lei/mc fără TVA si respectiv taxa de depozitare la Girov de 51,9 lei/mc fără TVA. Față de cele expuse, rugăm Consiliul Local să aprecieze și să se pronunțe cu privire la a modificarea tarifului de colectare, transport si depozitare a deseurilor municipale si similare provenind din activități comerciale, din industrie și instituții din Municipiul Roman la Depozitul Conform Girov, la noul cuantum de 108,4 lei/mc, exclusiv TVA”, se precizează în documentul citat.

Tariful pentru gunoi a mai fost subiect de discuție în cadrul Consiliului Local Roman, dar proiectul a fost retras. Despre majorarea inevitabilă de tarif, înRoman.ro a mai scris aici și aici. Deputatul Leoreanu a făcut o interpelare pe această chestiune, dar lucrurile nu s-au schimbat, iar majorarea se va aproba, cel mai probabil, în ședința Consiliului Local Roman de pe data de 30 martie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.