Bani pentru fiecare biserică din oraș

de | 27/03/2017 | Administrație, Local, Religie

Fiecare biserică și casă de rugăciune din Roman va primi bani din partea administrației publice locale. Decizia a fost luată la nivelul Primăriei, ca un mod de a oferi fiecărui lăcaș de cult o sumă din bugetul local fără a exista discuții cu referire la cine, cât a primit și de ce. Această măsură se va aplica fiecărei biserici sau casă de rugăciune, indiferent de cult.

Suma va fi acordată o singură dată pe an și va trebui să fie justificată cu facturi. Bisericile mari vor primi câte 6.000 de lei, bisericile mijlocii vor primi câte 4.000 de lei, iar casele de rugăciune vor primi câte 3.000 de lei pentru anul în curs, în vederea achitării a unor facturi la utilități (gaz, energie electrică, apă). Reprezentanții administrației locale nu au oferit o sumă totală, dar aceasta va fi mai mare de 50.000 de lei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.