Târg cu cărți din toată Europa

de | 28/03/2017 | Educație, Local

Un târg de carte din mai multe țări are loc azi și mâine la Roman. Astăzi au răsfoit cărțile elevii Școlii ”Mihai Eminescu”, care se află în săptămâna altfel și au avut timp la dispoziție pentru a cumpăra exact ceea ce îi interesează. Târgul de carte a început la ora 9.00 și s-a desfășurat până după-amiază. Inițiativa aparține unui profesor al Școlii ”Mihai Eminescu”, iar cărțile au fost aduse de o asociație care promovează educația și aduce cărți din toată lumea.

Sunt reprezentanta Educational Centre, filiala din Iași, sediul central este în București. Ideea aparține doamnei profesoare de enegleză de aici din școală, doamna Loredana Moise, dumneaei ne-a invitat iar noi am acceptat cu plăcere. Suntem de aproximativ doi ani în zona Moldovei , în Iași, cu filială și o să mergem în cât mai multe orașe, ca să aibă acces toți copiii din zonă la informațiile din cărticelele noastre. Astăzi și mâine se va desfășura acest târg. Astăzi aici, la Școala Generală ”Mihai Eminescu”, iar mâine la Colegiul Național ”Roman-Vodă”. Cărticelele se adresează copiilor de nivelul din școală, I – VIII, astăzi; mâine inclusiv celor de liceu. Sunt diferite: cărți cu activități diferite, literatură clasică, literatură modernă, cărți cu CD audio, cărți pentru examenele Cambridge și de pregătire a examenelor”, a afirmat Ionela Mihai, reprezentant Educational Centre.

Cărțile și jocurile au prețuri ce variază între câțiva lei și o sută de lei și sunt editate sau realizate în Marea Britanie, Franța sau Germania, Spania ori Italia. La Colegiul Național ”Roman-Vodă”, târgul de carte se va desfășura miercuri, între orele 9.00 și 14.00.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.