Cele mai căutate școli din oraș

de | 29/03/2017 | Educație, Local

După ce prima etapă a calendarului de înscriere în clasa pregătitoare s-a încheiat, conducerile școlilor gimnaziale din oraș știu, fără mari surprize, cu câți elevi vor porni la drum în anul școlar 2017 – 2018.

În timp ce în două unități de învățământ Inspectoratul Școlar Județean a acceptat suplimentarea cu câte o clasă față de planul de școlarizare inițial – întrucât numărul de elevi înscriși impunea acest lucru -, în multe alte școli din oraș numărul de elevi a fost atins cu greu.

În tabelul de mai jos sunt trecute: numărul de clase solicitate, numărul de elevi estimat a se înscrie și situația după prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare.

Denumire unitate de învățământ

Număr clase

Număr de elevi estimat

Număr de elevi înscriși

Locuri rămase libere

Colegiul Național „Roman Vodă”260600
Școala „Roman Mușat”125232
Școala Gimnazială „Carol I”128244
Școala Gimnazială „Costache Negri”125205
Școala de Artă „Sergiu Celibidache”1251213
Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”41058025
Școala Gimnazială „Calistrat Hogaș”240364
Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”366660
Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”615010545

Singurele cereri nesoluționate sunt în evidența Școlii „Alexandru Ioan Cuza” – 28 la număr, cu trei mai multe decât numărul de locuri libere. De altfel, la ”Alexandru Ioan Cuza” și la Colegiul Național ”Roman-Vodă”, Inspectoaratul Școlar a dispus suplimentarea cu câte o clasă în plus, datorită solicitărilor numeroase.

De precizat că aproape 200 dintre bobocii care vor merge la școală în toamnă vor împlini șase ani după data de 1 septembrie 2017. Aceștia au trecut de o evaluare psihosomatică pentru ca cererea de înscriere în clasa pregătitoare să fie acceptată. Etapa a II-a de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare se va desfășura în perioada 31 martie – 13 aprilie. Până pe 5 aprilie trebuie depuse cererile de înscriere la unitățile de învățământ unde mai sunt locuri libere, iar în perioada 6 – 13 aprilie, Inspectoratul Școlar va soluționa toate sesizările referitoare la înscrierea în  clasa pregătitoare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.