„Matematica pentru toți”, la a III-a ediție

de | 29/03/2017 | Educație, Local

Concursul interjudețean ”Matematica pentru toți”, aflat în al treilea an de desfășurare, va începe joi, 30 martie. Peste 200 de elevi se vor întrece la matematică, iar competiția va avea loc la Școala ”Mihai Eminescu”.

Pornim în organizarea celei de-a treia ediții a concursului intitulat ”Matematica pentru toți”, un concurs de matematică distractivă, unde s-au înscris aproximativ șase județe, până la ora actuală. Avem un număr de peste 200 de copii înscriși în această competiție, pe care-i așteptăm joi dimineață pentru desfășurarea probei de concurs. În acea zi se va face și evaluarea lucrărilor respective, după care seara, la ora 18.00, va fi premierea celor mai buni elevi în matematică din aceste județe. De la an la an s-a constatat un număr tot mai mare de școli și de elevi, asta dat fiind faptul că acest concurs a fost tratat și se organizează cu seriozitate. Dorim ca cei cărora le place matematica, cei care-o iubesc și cei care deslușesc tainele acestei discipline să fie prezenți în fiecare an”, a afirmat prof. Mihaela Rusu, directorul Școlii ”Mihai Eminescu” Roman.

Elevii care vor veni din celelalte județe vor avea timp și pentru o plimbare prin oraș, în așteptarea corectării lucrărilor. Premiile câștigătorilor vor fi asigurate de o firmă din Roman.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.