Cotidian online independent

Au reînceput incendiile de vegetație: cinci în jumătate de zi

Într-o jumătate de zi, pompierii nemțeni au avut de stins nu mai puțin de cinci incendii de vegetație. Două dintre acestea au fost în comune din zona Romanului. Miercuri seară,  la ora 20.02, dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul de urgență 112 despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în satul Mărmureni, comuna Oniceni. La locul indicat de apelant s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman şi cinci pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Oniceni, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Forţele au stins incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătrați. Cauza probabilă a incendiului este fumatul în locuri neprotejate.

O oră mai târziu, un alt apel la 112 anunța producerea unui incendiu de vegetație uscată în satul Buruieneşti, comuna Doljeşti. La locul indicat s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman şi doi pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Doljeşti. Forţele au stins incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătrați. Cauza probabilă a incendiului este foc deschis în spaţii deschise.

Astfel de incendii de vegetație reprezintă o ”normalitate” a fiecărei primăveri, în ciuda numeroaselor avertizări și atenționări din partea autorităților, cu privire la modul în care trebuie procedat din partea perosanelor care vor să curețe terenurile folosind focul.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.
S-ar putea să-ți mai placă și

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.