Consilierii locali, justificare în scris pentru vot. Consecință: ograda de căruțe nu se închiriază

de | 02/04/2017 | Administrație, Local

Consilierii locali și județeni vor trebui să justifice în scris votul pe care îl dau atunci când vine vorba despre proiecte privind documentații de urbanism sau amenajare a teritoriului. Prima dată când s-au confruntat cu așa ceva consilierii locali romașcani a fost în cea mai recentă ședință ordinară a Consiliului Local Roman. La începutul ședinței de pe 30 martie, secretarul municipiului le-a adus la cunoștință aleșilor locali că vor trebui să completeze un formular pentru voturile din plen.

Trebuie aplicate dispozițiile articolului 56, aliniat (7), indice ^1, din Legea nr. 350/2001 republicată în luna decembrie 2016 privind amenajarea teritoriului sau urbanismul. Consilierii județeni sau locali vor depune la președintele de ședință motivația în scris pentru votul exprimat prin care aprobă sau resping documentațiile de amenajare a teritoriului sau urbanism, care se va anexa la procesul-verbal al ședinței. Deci, am rugămintea ca la momentul supunerii la vot a acestor hotărâri să completați acel formular de motivație și, la sfârșitul ședinței, să-l înmânați președintelui de ședință pentru a fi înmânat la dosarul original al ședinței”, i-a informat Gheorghe Carnariu pe consilierii locali.

Iar consilierii locali s-au abținut să voteze concesionarea unui teren de 286 de metri pătrați, de pe strada Tineretului nr. 28 bis, pentru contruirea unui centru RMN. Licitația ar fi pornit de la 4 euro/mp, dacă proiectul ar fi fost aprobat. De asemenea, au fost respinse prin abținere și planurile urbanistice de detaliu pentru centrul RMN și pentru o locuință particulară de pe strada M. Kogălniceanu. Dacă pentru locuința particulară avizul Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism era favorabil, în cazul centrului RMN avizul a fost nefavorabil pe motiv că imobilul dorit ar fi prea înalt și că nu există gândit un acces spre holul policlinicii. De asemenea, în cazul terenului cunoscut drept ”ograda de căruțe” proiectul a picat la vot prin abținerea tuturor consilierilor. Astfel, dezvoltatorul imobiliar care a achiziționat două terenuri la intersecția străzilor Sucedava și Aprodu Arbore cu intenția de a deschide un supermarket va trebui să regândească investiția. Reamintim faptul că, inițial, administrația locală a vrut să scoată la închiriere ograda de căruțe pentru ca o firmă privată să amenajeze acolo parcarea unui viitor supermarket.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.