În aprilie, „cadouri” culturale pentru romașcani

de | 02/04/2017 | Cultură, Local

Casa de Cultură a Sindicatelor Roman va găzdui, în luna aprilie, trei evenimente culturale deosebite. Primul va fi ”Pianul călător”, un turneu național de tradiție, aflat la a VII-a ediție. Anul acesta, Horia Mihail ne invită în lumea valsului, iar spectatorii care vor plăti 15 lei pentru un bilet vor avea ocazia să asculte miniaturi semnate de Schubert, Brahms, Dvorak, Chopin, Ravel sau Debussy. ”Pianul Călător” revine pe scena Casei de Cultură din Roman, sâmbătă, 8 aprilie 2017, la ora 19.00.

Zece zile mai târziu, romașcanii sunt invitați să asculte noi acorduri muzicale. Miercuri, 19 aprilie, la ora 19.00, va avea loc concertul „Armonii de primăvară”, susţinut de Orchestra de Cameră a Filarmonicii din Chişinău, dirijor Mihail Agafiţa. Preţul unui bilet este de 80 de lei/persoană. Pentru pensionari, elevi şi studenţi s-au pus în vânzare 100 de bilete la 40 de lei; biletele se găsesc la casa de bilete a unităţii.

Nu în cele din urmă, luni, 24 aprilie, la ora 19.30 va începe piesa de teatru „Părinţi Teribili”, pusă în scenă de actori ai Teatrului Naţional Bucureşti precum Magda Catone, Marius Bodochi, Diana Lupescu, Silviu Biriş, Cristina Florea şi Raluca Jugănaru; regia: Diana Lupescu. Preţul unui bilet este de 60 lei/persoana.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.