Soția criminală, 17 ani de închisoare

de | 02/04/2017 | Justiție, Local

Cea care l-a omorât pe fostul colonel Gheorghe Zaharia a fost condamnată de magistrații Curții de Apel Bacău la 17 ani și opt luni de închisoare. Decizia este definitivă și pune capăt unui eveniment care a îngrozit romașcanii în urmă cu un an și jumătate, mai exact în septembrie 2015. Atunci, Ana Zaharia, soția fostului colonel Zaharia, a fost acuzată de oamenii legii că l-a omorât și apoi l-a tranșat pe soțul său. Femeia a fost surprinsă de poliţiştii din Târgu Frumos aruncând la un tomberon din piaţă trei saci menajeri. Oamenii legii au observat că înăuntru erau părţi dintr-un corp uman, astfel că au luat-o pe femeie la întrebări. Aceasta le-a spus că este din Roman şi că e căsătorită. La Roman, într-o garsonieră de pe strada Mihai Viteazu, a fost găsit şi capul persoanei decedate, victima dovedindu-se a fi chiar soţul femeii. Medicii legiști au examinat capul victimei – găsit de poliţiştii criminalişti într-o găleată, în garsonieră – și au constatat că victima a fost lovită de trei ori în cap.

La audieri, femeia a fost necooperantă și nu a recunoscut nimic, în ciuda evidențelor. Ana Zaharia, fostă profesoară și cunoscută pentru comportament antisocial și înainte de crimă, a fost condamnată pentru săvârşirea infracţiunii de omor comisă asupra unui membru de familie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.