De weekend: un șofer amendat la fiecare șapte minute

de | 03/04/2017 | Actualitate, Județean

Polițiștii rutieri nemțeni au stat cu ochii pe șoferi. S-a întâmplat sâmbătă, 1 aprilie, și duminică, 2 aprilie, iar oamenii legii au avut în vizor conducătorii auto care au apăsat prea tare pedala de accelerație.
În cadrul acțiunii, au fost folosite toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier, inclusiv cele neinscripționate, fiind aplicate 399 de sancțiuni contravenționale, dintre care 341 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Asta înseamnă că în fiecare oră au fost aplicate, în medie, 8,3 amenzi, adică la fiecare 7 minute și 12 secunde, un șofer a fost amendat de polițiștii nemțeni. Totodată, au fost reținute 48 de permise de conducere pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise, au fost retrase patru certificate de înmatriculare și a fost constatată o infracțiune la regimul circulației. Dintre cele 341 de sancțiuni aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 199 au fost constatate cu autospecialele neinscripționate din dotare.

Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, conştientizarea opiniei publice, precum şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră. Acțiunile vor continua și în perioada următoare, pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.