Video: Zeci de spargeri în oraș în câteva nopți

de | 11/04/2017 | Actualitate, Local

Zeci de mașini au fost sparte în Roman, în ultimele nopți. Oamenii legii par depășiți de situație și îi sfătuiesc pe romașcani să nu lase bunuri de valoare în autoturisme. În noaptea de luni spre marți au fost sparte șapte mașini parcate în fața blocului din spatele bisericii romano-catolice Inima neprihănită a Mariei, pe strada Bogdan Dragoș.

Dimineață, la cinci și un pic a sunat un vecin la interfon, dar nu am auzit. La ora șapte am aflat, tot vecinii mi-au spus. Au fost sparte șapte mașini care erau parcate în fața blocului. Nopțile trecute au mai fost niște spargeri zona din spatele nostru. Mai mult au vandalizat; mie mi-au spart două geamuri, la portiera din dreapta față și ochiul din partea stângă spate, fiindcă au luat o trotinetă din mașină. Au umblat prin acte, dar nu au luat decât trotineta, mai aveam în mașină ochelarii de soare ai soției, pe aceștia nu i-au luat, deși sunt unii destul de scumpi. Au venit polițiștii să ia amprente și să facă cercetări, dar au ajuns destul de târziu, pentru că erau la un alt caz pe Republicii, nu dovedeau să termine acolo treaba”, a spus Dan Lela, unul dintre păgubiți.

Romașcanul a explicat că zona este luminată și consideră că soluția este ca administrația locală să pună camere de supraveghere.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a fost contactat pentru a oferi un punct de vedere. Elena Bulgărea a precizat că va reveni pe parcursul acestei zile. Surse neoficiale susțin că spargerile din ultimele nopți au fost făcute de minori, aceștia fiind aproape imuni în fața legii. Astfel, pe lângă lipsa de personal de care polițiștii se plâng de mai mulți ani, în sprijinul infractorilor vine și legislația, care nu prevede măsuri pentru minorii sub 14 ani și măsuri destul de flexibile pentru cei care comit infracțiuni înainte de a ajunge la majorat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.