ANAF modifică formularul 014

de | 12/04/2017 | Economic, Național

ANAF modificã modelul si continutul formularului 014 „Notificare privind modificarea anului fiscal”, precum și instrucțiunile de completare a acestuia. Potrivit Codul fiscal (art. 16 alin. 1) anul fiscal este anul calendaristic. Totodatã, conform art. 16 alin. (5) din același act normativ, contribuabilii care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, pot opta ca anul fiscal sã corespundã exercițiului financiar.

Prin Ordonanța de urgențã a Guvernului nr. 84/2016 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul financiar-fiscal, la art. 16 din Codul fiscal, dupã alineatul (5), a fost introdus un nou alineat, alin. (5^1), potrivit cãruia, contribuabilii care și-au modificat exercițiul financiar, pot opta ca anul fiscal modificat sã redevinã an fiscal calendaristic sau pot sã modifice perioada anului fiscal modificat.

Conform prevederilor legale în vigoare, contribuabilii comunicã organelor fiscale competente modificarea perioadei anului fiscal astfel:

  • contribuabilii pentru care anul fiscal modificat redevine anul fiscal calendaristic, pânã la data de 25 a celei de-a treia luni inclusiv, de la data la care s-ar fi închis anul fiscal modificat;
  • contribuabilii care modificã perioada anului fiscal modificat, în termen de 15 zile de la data începerii noului an fiscal modificat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.