În noapte de Înviere se va împărți Lumina de la Ierusalim

de | 14/04/2017 | Local, Religie

Lumina de la Ierusalim va ajunge în fiecare parohie din țară, fiind așteptată de un sobor de preoți și la catedrala de la Roman.

Ca în fiecare an, pentru bucuria deplină a Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos și a postului de cele șapte săptămâni, așteptăm cu multă  nerăbdare focul cel haric care se revarsă asupra noastră, a tuturor. Lumina Sfântă se va pogorî mai întâi la mormântul Mântuitorului  Iisus Hristos din cetatea eternă a Ierusalimului și ea va fi răspândită la toate popoarele, noi fiind și beneficiarii acestei binecuvântări harice, întrucât o delegație a Patriarhiei Române se va deplasa la Ierusalim sâmbătă, 15 aprilie, de unde, cu o aeronavă specială, va aduce Sfânta Lumină la București. De la București, Sfânta Lumină va fi împărțită tuturor eparhiilor din țară, prin delegații desemnați special pentru a ajunge, apoi, la întreg poporul binecredincios. Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, sub binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, a desemnat pe părintele arhimandrit Serafim, consilier și slujitor la catedrala arhiepiscopală, care să aducă Lumina. Am confecționat un felinar special din argint cu însemnele Arhiepiscopiei noastre, pentru ca Lumina să nu se stingă și să ajungă la credincioșii din toată Arhiepiscopia”, a precizat protosinghelul Andrei Ioniță, mare eclesiarh al catedralei Arhiepiscopale din Roman.

Sfânta lumină va ajunge la catedrala arhiepiscopală în jurul orei 22.30.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.