Olimpiadă națională la Roman și la Horia

de | 18/04/2017 | Educație, Național

În acest an școlar, județul Neamț este gazda etapei naționale a Olimpiadei la disciplinele din aria curriculară Tehnologii, pentru domeniile: ”Agricultură – cultura plantelor” și ”Agricultură – creșterea animalelor”.

Competiția se desfășoară în perioada 24 – 28 aprilie, în localitățile Roman și Horia, unde sunt așteptați 150 de elevi, profesori însoțitori și membri ai comisiei centrale. Elevii participanți vor susține o probă scrisă la Colegiul Tehnic ”Danubiana” Roman și o probă practică, ce se va desfășura la Liceul Tehnologic ”Ion Ionescu de la Brad” Horia. Cazarea elevilor și a profesorilor însoțitori se face la Colegiul Tehnic ”Danubiana” Roman, care și-a deschis larg porțile acestui eveniment pentru a primi echipajele din 32 de județe ale țării.

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Agricultură va avea loc luni, 24 aprilie, ora 17.00, la sala de festivități a Colegiul Tehnic ”Danubiana” Roman, unde sunt așteptați reprezentanți ai autorităților județene și locale, precum și personalități ale învățământului universitar și preuniversitar agricol. Olimpiada se va desfășura sub semnul personalității marcante a lui Ion Ionescu de la Brad, întemeietorul științei agricole românești, cunoscut pașoptist și membru de onoare al Academiei Române, născut la Roman.

Olimpiadele școlare la disciplinele din aria curriculară ”tehnologii” sunt competiții care se adresează elevilor din clasele a XI-a și a XII-a, cu aptitudini și interese speciale pentru domeniile tehnicii, precum și elevilor care au înclinații deosebite pentru studiul interdisciplinar al tehnologiei și științei. Fiind organizate pe profiluri și domenii, aceste competiții sprijină formarea viitorilor specialiști în diferite domenii profesionale.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.