Polițiștii nu au avut liniște de Paști: zeci de infracțiuni comise în trei zile

de | 18/04/2017 | Actualitate, Județean

În zilele de Paște, polițiștii nemțeni au acţionat pentru prevenirea evenimentelor nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier. În urma activităților desfășurate, au fost sesizate peste 40 de infracțiuni, au fost prinse în flagrant delict 13 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni și au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 15 – 17 aprilie, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, polițiștii au desfășurat 15 acțiuni și controale, intervenind la 297 de sesizări. Polițiștii au verificat sesizările primite, iar în 57,9% din cazuri acestea s-au confirmat, fiind dispuse măsurile legale. Au fost constatate 58 de infracţiuni, dintre care 26 contra persoanei, 15 contra patrimoniului, 14 la regimul siguranței rutiere şi restul pentru alte genuri de infracţiuni. De asemenea, au fost prinse în flagrant delict 13 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni. Polițiștii au intervenit și au aplicat 310 sancţiuni contravenţionale, dintre care 42 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, două împotriva unor activităţi comerciale ilicite și zece la alte acte normative. Mulțumim cetățenilor care au respectat legea, contribuind, astfel, la menținerea unui climat de liniște și siguranță”, se arată într-un document al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

În urma acțiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere și salvarea de vieți, oamenii legii au aplicat 256 de sancțiuni, dintre care 171 pentru viteză și șase pentru consum de alcool. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 80.860 de lei. Ca măsuri complementare, au fost reținute 31 de permise de conducere, din care opt pentru consum de alcool și 12 pentru viteză.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.