La ce număr pot fi semnalate problemele legate de vremea rea

de | 20/04/2017 | Local, Social

Iarna s-a întors în forță, în ciuda faptului că în calendar mai sunt câteva zile și rupem și fila lunii aprilie. Din cauza vremii, zeci de mii de nemțeni au rămas fără energie electrică. La Roman nu au fost înregistrate probleme deosebite, dar administrația locală spune că este pregătită pentru orice situație.

Sperăm să scăpăm ieftin, numai că trebuie să fim pregătiți pentru ce-i mai rău că avem, totușui, coduri în vigoare. Dar nu vom fi cine știe ce afectați. Mai afectați decât noi vor fi florile și pomii. Primăria oricum e pregătită, avem vreo 100 de tone de sare în stoc, așa că, dacă-i nevoie…. Însă, deocamdată nu s-a ieșit pentru deszăpezire. Nu, pentru că temperatura solului e pozitivă, n-are sens. Doar în momentul în care apare îngheț la sol. Dar, din ce-am văzut pe prognoză, s-ar putea să nu avem probleme”, a afirmat Ovidiu Bojescu, administratorul public al municipiului Roman.

În schimb, s-a dat drumul la căldură în instituțiile în care este activitate. Nu și în ce mai multe școli, fiindcă elevii sunt în vacanță până pe 2 mai. Ovidiu Bojescu a recomandat romașcanilor ca, pentru orice urgență legată de vreme, dar și pentru alte sesizări către administrația locală, aceștia să apeleze numărul scurt al Poliției Locale: 0233.984. În ceea ce privește condițiile meteorologice, până pe 21 aprilie, la ora 14.00, județul Neamț este sub cod portocaliu de vreme rea. În această perioadă vor fi precipitații însemnate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare și intensificări ale vântului. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 70-80 km/h, viscolind zăpada. Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile, iar în cursul nopților de joi spre vineri și vineri spre sâmbătă, local, se va semnala brumă.

iarna in aprilie 3 iarna in aprilie 2 iarna in aprilie 1

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.