Polițiștii ne păzesc de 1 mai

de | 28/04/2017 | Actualitate, Județean

Ziua de 1 mai este considerată ziua muncii, dar, la noi în țară, cei care sunt angajați în sistemul bugetar și o parte dintre angajații sistemului privat pot sărbători această zi prin nemuncă. Iar faptul că ziua de 1 mai este anul acesta, într-o luni, vine ca o mănușă și mulți nemțeni vor avea parte de un weekend prelungit. Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea producerii oricăror evenimente negative, cu prilejul minivacanței de 1 mai, peste 570 de poliţişti nemțeni se vor afla în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, în perioada 28 aprilie – 02 mai.

Astfel, 516 poliţişti de ordine publică, 30 de polițiști rutieri, 20 de polițiști de investigații criminale, precum și lucrători din cadrul altor structuri se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în zonele turistice sau de desfăşurare a manifestărilor artistice. Polițiștii aflați în misiune și patrulele de siguranță publică, vor avea ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția cu promtitudine atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.