Campania electorală va avea două săptămâni. Care este calendarul alegerilor parțiale de la Roman

de | 02/05/2017 | Local, Politică

Luna mai va fi una extrem de intensă pentru politicienii romașcani și, în mod special, pentru cei care vor candida la funcția de primar al municipiului Roman. Guvernul a stabilit deja calendarul alegerilor parțiale care vor avea loc pe data de 11 iunie. Activitatea în forță începe de la jumătatea lunii. De pe 16 mai și, cel mai târziu, până pe 22 mai, trebuie depuse candidaturile. Pe 26 mai  se vor stabili locurile speciale pentru afişaj electoral și administrația locală va asigura amplasarea de panouri electorale în acest sens. Pe 27 mai se va aduce la cunoştinţă publică numărul circumscripțiilor electorale, a delimitării şi numerotării fiecărei secţii de votare, precum și a sediilor acestora. Tot pe 27 mai începe campania electorală, care se va încheia sâmbătă, 10 iunie, la ora 7.00. Candidaturile vor rămâne definitive pe 28 mai, iar pe 6 iunie se vor tipări buletinele de vot.

Conform celor mai recente informații publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, în municipiul Roman există 59.131 de alegători, 27.708 fiind bărbați și 31.423 fiind femei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.