Codul Fiscal, modificat. Care sunt consecințele pentru cetățenii ce locuiesc la casă

de | 03/05/2017 | Economic, Național

Propunerea de modificare a Codului Fiscal, prin care cetățenii care locuiesc la case să nu plătească, obligatoriu, impozit  aferent terenurilor curți-construcții, indiferent de destinația reală a terenurilor în cauză, a fost adoptată de Camera Deputaților. Modificarea Codului Fiscal este o propunere legislativă a deputatului Laurențiu Leoreanu.

Vă informam acum cateva zile despre propunerea legislativă privind modificarea art. 465, alin. 2, din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, initiațivă liberală, susţinută de mine și pe care am sesizat-o Parlamentului României încă de la începutul anului 2016, când eram primar al municipiului Roman, date fiind nemulţumirile romaşcanilor pe această temă. Considerând aberantă această prevedere legală care facea referire la impozitarea primilor 400 de metri pătrați a terenurilor situate în intravilan și aflate, de fapt, în categoria terenurilor agricole, în aceiaşi cotă ca şi terenurile din categoria curți-construcții, am solicitat modificarea legii în sensul reducerii impozitului la nivelul categoriei de teren agricol. Astăzi vă pot informa cu mândrie că această iniţiativă de eliminare a unei aberaţii fiscale a fost aprobată printr-un vot covârşitor favorabil, reuşind să-i conving inclusiv pe colegii de la putere de necesitatea acestei reparaţii legislative”, a scris parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Cel mai devreme, modificarea adoptată miercuri, 3 mai, va intra în vigoare începând cu anul 2018.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.