Mutu a vrut să păcălească anchetatorii, dar a fost condamnat

de | 04/05/2017 | Justiție, Local

Cornel Popeanu, romaşcanul condamnat pentru trafic de persoane şi apartenenţă la un grup infracţional organizat, se întoarce după gratii. Acesta fusese eliberat condiționat, dar a fost trimis în judecată pentru că a condus băut și pentru că a vrut să inducă în eroare anchetatorii, spunând că altă persoană era la volan.

Fapta din cauza căreia ”Mutu” va executa și restul de pedeapsă a avut loc în mai 2012. Atunci, Cornel Popeanu a participat la o petrecere aniversară la Corhana și, în dimineața de după s-a suit la volanul unui Mini Cooper pentru a veni la Roman. În zona Felești, șoferul a pierdut controlul volanului, a ieșit de pe carosabil și s-a oprit într-un copac. După accident, Cornel Popeanu a ajuns la spital. Poliţiştii nu l-au găsit pe Cornel Popeanu la locul accidentului, întrucât acesta deja fusese transportat la spital. Iniţial, a fost întocmit un dosar penal pentru autoaccidentare, însă în dosar au apărut modificări importante două luni mai târziu, când au fost audiaţi atât Cornel Popeanu, cât şi alte persoane. Popeanu le-a spus poliţiştilor că nu el se afla la volan, ci fratele său, Puiu Popeanu. Spusele lui Cornel Popeanu au fost confirmate de fratele său (care nu avea permis) și alți doi martori. Inițial, dosarul ajunge în instanță cu inculpat Puiu Popeanu, dar acesta este achitat pentru infracțiunea de fugă de la locul accidentului. În schimb, pe baza declarațiilor celor doi martori, acesta primește o pedeapsă cu suspendare pentru conducere fără permis. După hotărârile din instanţă, Parchetul se autosesizează şi redeschide dosarul. De data aceasta, anchetatorii ajung la concluzia că declaraţiile lui Cornel Popeanu şi ale martorilor au fost mincinoase şi că, de fapt, Cornel Popeanu se afla la volanul maşinii. Pe lângă mărturia mincinoasă, anchetatorii îl mai acuză pe Cornel Popeanu şi de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru că rezultatele analizelor de sânge efectuate de cadrele medicale imediat după accident au arătat că acesta avea o concentraţie de 2,15 grame/litru alcool pur în sânge.

Joi, 4 mai, Curtea de Apel Bacău a decis menținerea hotărârii Judecătoriei Roman; astfel, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, Gheorghe Anghel și Vlad-Constantin Miron au fost condamnați la câte un an de închisoare, în timp ce Cornel Popeanu a fost condamnat, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală condamnă, la pedeapsa de un an de închisoare. În același timp, lui Mutu i s-a revocat beneficiul eliberării condiţionate, urmând ca în final acesta  să execute pedeapsa rezultantă de 611 zile de închisoare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.