„Un guvern disperat că nu poate acoperi majorările salariale şi de pensii”

de | 10/05/2017 | Național, Politică

Deputatul liberal Laurenţiu Dan Leoreanu, membru al Comisiei Buget-Finanţe din cadrul Camerei Deputaților, a criticat Planul de Convergenţă elaborat de guvernul Sorin Grindeanu, despre care a spus că pare făcut de un elev de liceu şi conţine măsuri anti-liberale.

Planul de convergenţă al guvernului Grindeanu pare făcut de un elev de clasa a IX-a, îşi propune să sancţioneze iniţiativa privată şi este profund anti-liberal. O altă iniţiativă eşuată, din ciclul: „guvernule Grindeanu, fă-te că munceşti”. În primul rând, este inacceptabil faptul că acesta prevede că în cazul angajaţilor part-time sunt plătite contribuţii la bugetul de stat ca şi cum ar fi angajaţi full-time la nivelul salariului minim brut pe economie. O aberaţie fiscală pe care o poate decide numai un guvern disperat că nu poate acoperi majorările salariale şi de pensii. De asemenea, planul de convergenţă nu specifică la modul concret cum vor fi reduse cheltuielile publice, ci enunţă o serie de principii generale care par copiate dintr-un manual şi care nu au fost aplicate de numeroasele guverne PSD care s-au succedat până acum. Mai mult, chiar dacă vorbeşte despre reducerea birocraţiei, un punct al planului de convergenţă prevede înfiinţarea unei unităţi de achiziţii centrale care nu ar face altceva decât să îngreuneze sistemul şi să genereze şi mai multă birocraţie, în contextul în care tendinţa logică este aceea de descentralizare.

Deputatul liberal i-a solicitat premierului Grindeanu să renunţe la propunerile ”aberante” din Programul de convergenţă cum ar fi plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor, măsură discutată în aceste zile de Executiv.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.