În cât timp ajung pompierii la intervenții

de | 11/05/2017 | Actualitate, Județean

Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă din cadrul SMURD Neamţ au executat, pe parcursul lunii aprilie, 625 misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă de către echipajul de terapie intensivă mobilă (135 misiuni) și pentru acordarea primului ajutor calificat (490 misiuni). În total, au fost asistate 627 persoane, din care, 589 de adulţi şi 38 de copii.

Timpul mediu de răspuns al echipajelor de prim ajutor medical de urgenţă, terapie intensivă mobilă şi ale echipajelor de descarcerare a fost de 15 minute şi 17 secunde; mai exact, în cazul evenimentelor din mediul urban, timpul mediu de răspuns a fost, în luna aprilie, de 6 minute şi 45 secunde, iar în mediul rural a fost de 19 minute şi 51 secunde.  O intervenție a durat, în medie, 43 minute şi 27 secunde.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.