Comunicat de presă: Deputatul USR Iulian Bulai candidează pentru un loc în noul Birou Național al partidului

de | 12/05/2017 | Național, Politică

Deputatul USR Neamț Iulian Bulai participă în acest sfârșit de săptămână la Congresul Național al partidului de la Cluj și își va depune candidatura pentru un loc în noul Birou Național. La alegerile pentru stabilirea noii conduceri a partidului, parlamentarul nemțean și-a ales drept temă de candidatură extinderea și dinamizarea electoratului din mediul rural, în principal datorită proporției majoritare pe care voturile din localitățile rurale din Neamț au avut-o la alegerile parlamentare din decembrie.

Intitulat #USRural, programul de candidatură are la bază un plan de acțiune pentru următorii trei ani și trei scopuri majore: posibilitatea constituirii unei filiale rurale cu doar trei membri, înființarea a circa 380 de filiale rurale până în 2020 și pregătirea a cel puțin 1.000 de candidați în rural până la alegerile locale de peste trei ani. De asemenea, prin „dinamizarea electoratului rural”, deputatul Iulian Bulai face referire atât la cetățenii de la sate care locuiesc în România, cât și la cei care provin din acest mediu, dar acum fac parte din diaspora.

Calculele pe care le-am făcut sunt simple și, din punctul meu de vedere, realizabile dacă vom decide că trebuie să ne extindem și mai mult adresabilitatea către românii din mediul rural. Ca prim pas, cred că dacă un partid se poate înființa cu trei membri, trebuie să permitem și unei filiale rurale să poată face acest lucru. De ce să condiționăm un necesar de șapte persoane? Apoi, am luat în calcul înființarea a măcar trei filiale rurale, anual, în fiecare județ, ceea ce ne va duce către aproximativ 380 de filiale în 2020. Noi, la Neamț, am inaugurat deja o filială, la Zănești. Dacă fiecare dintre aceste filiale va genera, în medie, trei candidați de calitate, vom avea măcar 1000 de candidați numai din mediul rural la nivel național și USR poate deveni al treilea partid din România la viitoarele alegeri locale, după ce a reușit această performanță la alegerile generale”, a declarat deputatul Iulian Bulai, președintele USR Neamț.

Ideea de a candida cu această temă a venit și ca urmare a faptului că actualul Birou Național al partidului a avut o componență exclusiv urbană, astfel că în noua conducere trebuie să fie reprezentat și electoratul USR din mediul rural. Potrivit votului de la alegerile parlamentare, în județele Neamț, Giurgiu și Ilfov, electoratul USR din rural este aproape egal cu cel din mediul urban.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.