„Culoarea poeziei lui Eminescu”

de | 18/05/2017 | Cultură, Educație, Local

Biblioteca municipală „George Radu Melidon” a găzduit miercuri, 17 mai, simpozionul şi concursul naţional „culoarea lecturii în bibliotecă”, ediţia a VIII-a. Organizarea concursului a fost realizată de Clubul Copiilor Roman și Biblioteca Municipală. Anul acesta, tema simpozionului a fost „Mihai Eminescu – cuvânt, cânt, culoare”, iar tema concursului a fost „Culoarea poeziei lui Eminescu”.

Secțiunea concurs de lucrări plastice (pictură/desen) s-a adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 18 ani, din toate instituţiile de învăţământ (grădiniţă, şcoală, liceu, liceu de artă, cluburi şi palate ale copiilor, şcoli speciale). Iar participanții nu au întârzâiat să trimită lucrări; în  total, s-au înscris în concurs participanţi din 37 de judeţe, cu un număr de peste 500 de lucrări plastice.

La prima ediţie am fost surprinsă şi apoi cucerită de talentul şi imaginaţia copiilor de a reda în imagini scene sau personaje din fragmentele citite. Şi în acest parteneriat Bibliotecă – Clubul Copiilor rămânem consecvenţi ideii de a-i aduce pe copii în preajma cărţilor şi a lecturii”, a afirmat Cristina Panaite, director al Bibliotecii Municipală „George Radu Melidon”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.