Dan Manoliu: „Candidatura lui Lucian Micu înseamnă un risc asumat de romașcani”

de | 19/05/2017 | Local, Politică

Social-democrații romașcani susțin că desemnarea lui Lucian Micu drept candidat pentru alegerile locale parțiale din data dee 11 iunie reprezintă un risc pentru cetățenii care vor merge la urne. Reprezentanții PSD Roman se referă la faptul că Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a acuzat pe actualul primar interimar de incompatibilitate, pe vremea când era viceprimar al municipiului și a  fost desemnat de Consiliul Local ca membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal.

Domnule candidat Micu Lucian, considerăm că romascanii merită să știe de ce nu prezentați cu sinceritate situația dumneavoastră juridică în privința incompatibilității semnalată de ANI. Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a viceprimarului municipiului Roman, Micu Lucian. Credeți că romașcanii merită să-și asume un asemenea risc? Conform unui comunicatului ANI, Micu Lucian Ovidiu se află în stare de incompatibilitate începând cu 30 august 2012, întrucât deține simultan funcția de viceprimar și funcția remunerată de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și k) din Legea nr. 161/2003. Să presupunem că romașcanii îl vor alege, în 11 iunie, primar pe Micu Lucian. Procesul acestuia cu ANI va continua, ultimul cuvânt de spus urmând să-l aibă magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție. În cazul în care primarul interimar Micu Lucian va pierde procesul, prefectul va fi obligat să emită ordinul de încetare a mandatului primarului Municipiului Romanului înainte de termen. Dacă se va întâmpla așa, funcția va fi vacantată si in cel mai scurt timp vor trebui organizate alegeri parțiale. Ar fi o cruntă lovitură pentru romașcani, aceștia urmând să fie chemați pentru a treia oară la vot într-un interval de doi ani, pentru a-și alege primarul. Ca să nu mai punem la socoteală faptul că alegerile parțiale înseamnă bani, mulți bani, de la bugetul de stat”, a afirmat senatorul Dan Manoliu, președintele PSD Roman.

micu curtea de apel bacau

Procesul prin care Lucian Micu contestă decizia ANI se judecă la Curtea de Apel Bacău și va avea un nou termen luna aceasta.

*acest articol este un advertorial

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.