Lucian Micu: „PSD nu se uită în propria curte”

de | 22/05/2017 | Local, Politică

Lucian Micu, vizat de atacuri din partea PSD din cauza procesului său cu Agenția Națională de Integritate, susține că social-democrații ar trebui să se uite mai întâi în jurul lor, apoi să arunce cu acuzații.

Din punctul meu de vedere este un atac mârșav din partea unor persoane care nu se uită în propria ogradă. Eu am văzut și o reacție publică a domnului deputat Leoreanu, în care specifică foarte clar că ar face foarte bine ca acest domn senator (n.r. –  senatorul Dan Manoliu, președintele PSD Roman) să se uite, în primul rând, la colega domniei sale de partid și de Senat, să vadă că se afă într-o situație similară cu a mea și e bine-merci în Senatul României. Și aș putea să mai dezvolt, dar nu vreau, legat de o altă situație personală a domnului. Nu răspund la astfel de atacuri care, din punctul meu de vedere, nu arată decât disperarea și răutatea unor persoane care, în loc să vină cu proiecte, nu știu să facă altceva decât să iasă în față cu astfel de lucruri.”

Lucian Micu a adăugat că Legea incompatibilităților aleșilor locali a intrat în vigoare în 2003, dar că atunci spitalele nu erau în subordinea autorităților locale și că acea lege a fost, prin urmare, gândită pentru situațiile existente la momentul anului 2003.

Nu este vorba de o eliminare a incompatibilității mele, ci este vorba de o clarificare a situației existente. În anul 2003 a intrat în vigoare Legea incompatibilităților, iar Spitalul Municipal Roman a fost dat în subordinea Primăriei în 2004. Deci era clar că o lege din 2003 nu putea să prevadă o situație apărută mai târziu. De aceea, ceea ce s-a întâmplat și la Senat, unde domnul senator Manoliu a votat această modificare și clarificare, până la urmă, cât și la Camera Deputaților, care este for decizional, de a preciza mai clar care sunt situațiile de incompatibilitate… În acest moment, legea se află la președinte pentru a fi promulgată – este termen de 20 de zile – și, ulterior, publicarea în Monitorul Ofical și aplicarea legii. Am mai văzut că se mai încearcă a se induce în eroare opinia publică, spunându-se că această lege nu se aplică retroactiv. Este total fals, se aplică principiul legii mai favorabile. dar eu știu că nu am încălcat legea.”

În 2012, la propunerea primarului de atunci, Lucian Micu (care era viceprimar) a fost votat de consilierii locali să reprezinte Consililiul Local Roman în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman. Remunerația pentru această reprezentare era de aproximativ 50 lei/ședință.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.