Omagiu lui Nicolae Manolescu-Strunga, la 142 de ani de existență a PNL

de | 25/05/2017 | Local, Politică

LIberalii romașcani au sărbătorit 142 de ani de la înființare în fața bustului lui Nicolae Manolescu-Strunga. Parlamentar liberal, Manolescu-Strunga a avut un rol major în dezvoltarea mai multor domenii importante pentru societatea românească. Ca senator al județului Roman, el a donat banii și terenul pentru construirea palatului administrativ din municipul Roman, adică imobilul care este sediul Primăriei. Alături de Carol Davila, el a fost unul din ctitorii medicinei românești, părintele oftalmologiei. A fost ministru al sănătății în guvernul Lascăr Catargiu.

După ce au evocat personalitatea lui Nicolae Manolescu-Strunga, liberalii au vorbit despre momentele cele mai importante ale istoriei Partidului Național Liberal, după care i-au premiat pe actorii trupei de Teatru Gong, recent întorși de la o competiție cu un premiu I și un premiu II. În cele din urmă, lângă bustul lui Nicolae Manolescu-Strunga au fost lăsate candele aprinse și o jerbă de flori.

Busutul lui Nicolae Manolescu-Strunga a fost amplasat în parcul din fața Primăriei Roman în luna mai 2016, ca urmare a unui proiect al Societății Culturale Clepsidra.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.