Speriată de la incendiu, a avut nevoie de paramedici

de | 25/05/2017 | Actualitate, Rural

O femeie de 68 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale, miercuri, 24 mai, după ce la gospodăria acesteia a izbucnit un incendiu. Pompierii au fost solicitați să intervină, pentru a stinge flăcările, în jurul orei 13:34. Aceștia s-au deplasat în satul Săcăleni, comuna Poienari, unde li se spusese că arde o magazie.

Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat doi ofiţeri, un maistru militar, doisprezece subofiţeri cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un autocamion de intervenţie, o ambulanţă SMURD (EPA) din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman şi patru pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Poienari. Ajunse la locul evenimentului, forţele au constatat că incendiul se propagase la o altă magazie învecinată.” – sublocotenent Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

În urma evenimentului au ars, la prima magazie, bunuri materiale, circa 50 de metri din acoperiş confecţionat din lemn şi acoperit cu azbociment; la a doua magazie a ars acoperişul, pe o suprafaţă de aproximativ 50 de metri pătrați confecţionat din asterială din lemn şi plăci azbociment și în jur de 50 de kilograme de fân aflat depozitat în podul magaziei. Femeia care a făcut atac de panică a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD prezent la locul evenimentului, dar a refuzat transportul la spital. Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost jarul căzut din sobă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.