Tribunalul Neamț anulează autorizațiile de construire ale silozurilor din Săbăoani

de | 26/05/2017 | Justiție, Rural

O situație pe care cetățeni ai comunei Săbăoani au reclamat-o în urmă cu trei ani administrației locale și altor instituții abilitate a fost tranșată de instanța de fond săptămâna aceasta. Este vorba despre o investiție realizată din bani europeni de o firmă de panificație, investiție care a presupus și ridicarea a două silozuri în mijlocul comunei, aproape de Liceul Vasile Alecsandri și alte obiective de interes. O familie care locuiește chiar aproape de silozuri s-a plâns de mai multe ori de zgomotul făcut de utilaje și de faptul că, deși Prefectura dispusese la un moment dat sistarea lucrărilor, acestea au continuat.

Tribunalul Neamț a dat dreptate familie Dămoc, care a contestat legalitatea autorizațiilor de construire a silozurilor.

Respinge excepţiile de inadmisibilitate şi tardivitate a acţiunii, excepţii invocate de pârâta SC (…) SRL. Respinge excepţia lipsei de interes invocată de pârâta Comuna Săbăoani. Admite în parte acţiunea. Anulează autorizaţiile de construire nr.46 din 24.05.2014 şi nr.55 din 28.11.2014. Respinge capătul de cerere privind obligarea pârâtelor la plata de daune morale ca neîntemeiat. Obligă pârâtele să plătească reclamanţilor suma de 3.700 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.”

Tribunalul Neamț

La momentul începerii investiției, reprezentanții Primăriei Săbăoani au spus că totul este o răutate și că investiția este bine-venită în comună. Cel mai probabil, sentința Tribunalului Neamț va fi atacată, iar procesul va continua la Curtea de Apel Bacău.

silozuri Sabaoani 1

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.