Consilierul Holban, nemulțumit de convocarea ședințelor „peste weekend”

de | 29/05/2017 | Administrație, Local

O ședință extraordinară de Consiliu Local care avea doar două proiecte pe ordinea de zi a durat zece minute, mai mult decât au preconizat aleșii locali. Consilierul PSD Constantin Holban a fost nemulțumit de faptul că ședința extraordinară a fost convocată vineri și a avut loc luni, iar cele două zile de weekend nu au putut fi valorificate pentru documentarea proiectelor de hotărâre propuse. Acesta a avut un dialog cu primarul Lucian Micu, spre amuzamentul celorlalte persoane prezente la ședință.

– Nu găsești pe nimeni la biroul urbanism, pentru a afla informații despre cel care vrea să preia concesiunea acestui teren. Deci, ar fi bine să se evite convocarea în astfel de zile, să avem timp să ne documentăm.

– Îmi cer scuze că vă deranjez, este vorba despre două proiecte de hotărâre; într-adevăr, mi se pare un efort deosebit și vom încerca, pe viitor, să nu vă mai deranjăm în weekend. Știu că, totuși, în weekend, desfășurați și alte activități, credeam că nu vă deranjează.

– Înainte era o cutumă, și pe vremea lui Cărpușor, și a lui Leoreanu. Când e vorba de concesionări, vânzări, să fie un pic mai multă atenție, pentru că e vorba de averea municipiului. Dacă întrebați pe unul dintre colegii mei cine este firma, ce face și  ce rezultate a avut, nu cred că știe…

– Am pus ședința la ora 14.00 pentru ca dumneavoastră să aveți la dispoziție toată dimineața pentru a vă informa. Mai mult, nu e vorba de scoaterea la concesiune a unei noi suprafețe, nu e vorba de o nouă concesiune, ci este vorba despre o concesiune pe care dumneavoastră ați aprobat-o deja și, în baza unui contract de vânzare-cumpărare se transferă concesiunea de la Somaco către noua firmă. Acolo se va construi un depozit logistic cu o capacitate de a crea circa 300 de locuri de muncă și deja au început campania de recrutare de personal. De aceea și urgența solicitantului, pentru că nu a fost de la noi, ci  a fost urgența solicitantului, care ne-a rugat, tocmai pentru demarare acestor investiții de câteva milioane de euro pe raza municipiului Roman. De aici și graba, și urgența, și ne cerem scuze că v-am deranjat în weekend.

După ce a primit toate explicațiile, proiectul pe marginea căruia s-a discutat și proiectul privind rectificarea bugetului local au fost votate în unanimitate.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.