Radu Samson (USR): Transport public în comun, trafic și parcări

de | 31/05/2017 | Local, Politică

Am decis să abordez aceste trei subiecte într-un capitol comun pentru că ele sunt interconectate. Transportul public în comun desfășurat în condiții moderne de confort și siguranță, la prețuri accesibile și cu respectarea orarului va duce cu siguranță la o reducere a volumului de trafic pe străzile orașului. Aglomerația actuală e cauzată de faptul că în acest moment toți cei care au posibilitatea preferă să se deplaseze cu mașina personală, din lipsă de alternative viabile.

Măsuri propuse:

  • Înființarea unei societăți de transport public în comun subordonată autorităților locale. Societatea va achiziționa microbuze sau autobuze moderne, sigure și confortabile și va asigura respectarea cu precizie a unui orar cu frecvență a mijloacelor de transport între 30 de minute și o oră, în funcție de cât de solicitată este fiecare rută.
  • Locurile de oprire a mijloacelor de transport vor fi dotate cu stații de autobuz prevăzute cu acoperiș, pereți laterali și scaune, care vor îmbunătăți pentru călători condițiile de așteptare și îi vor feri pe aceștia de condițiile meteo nefavorabile în perioadele ploioase sau iarna. Pereții laterali ai stațiilor și lateralele microbuzelor sau autobuzelor vor fi închiriate în scopuri publicitare pentru suplimentarea veniturilor societății.
  • Gratuitate la concesionarea locurilor de parcare rezidențiale tuturor deținătorilor de autoturisme care achiziționează abonamente lunare pentru transportul public în comun.
  • Amenajarea de parcări pentru biciclete în fața tuturor instituțiilor de interes public, în parcuri și în toate piețele.
  • Suplimentarea numărului de locuri de parcare rezidențială în mai multe zone ale orașului unde există spații verzi neamenajate și inestetice; exemple: Ion Creangă, Gloriei, Miron Costin – Tic Tac, Veronica Micle, Anton Pann în spatele blocurilor cu număr impar, etc.
* acesta este un advertorial

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.