Secția de endocrine, modernizată

de | 31/05/2017 | Local, Sănătate

Secția de endocrine din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman (SMUR) a fost modernizată. Pentru a marca cei 30 de ani existență a secției și confortul sporit adus prin modernizare, a fost organizat un eveniment cu invitați din spital, dar și din afara unității. Lucrările de modernizare de la secția de endocrine au fost realizate în mare parte cu echipe proprii ale SMUR. Modernizarea a costat, în total, 85.000 lei.

Au fost efectuate lucrări de igienizare, schimbată instalația sanitară, instalația electrică, așa cum a spus și doamna doctor, fiecare pacient, la capul patului are lumină tocmai pentru ca, în timpul nopții, când trebuie să-și ia glimecia să nu deranjeze pe ceilalți; au fost schimbate ușile, s-a pus, după cum se vede, și covor PVC. O parte din aceste lucrări au fost efectuate în regie proprie, în afară de covorul PVC, care s-a realizat cu o firmă din exterior. Tot astăzi sărbătorim și împlinirea a 30 de ani de când compertimentul de endocrinologie și diabetologie s-a înființat la Roman. Acest compartiment, în momentul de față, are 23 de paturi – 15 paturi pentru diabet, opt paturi pentru endocrine; sunt 16 salariați: un medic, nouă asistenți și șase infirmieri. Medicul-șef este doamna doctor Măndășescu Silvia, medic cu dublă specializare: medic primar endocrinologie și medic primar diabetologie și este și doctor în științe medicale. Este omul care a ridicat standardele de calitate în ceea ce privește această secție de endocrine-diabetologie. Îi mulțumim, țin să-i mulțumesc pentru activitatea desfășurată în cadrul Spitalului, să-i urez, în continuare, mult succes și sănătate, în primul rând.”

dr. Maria Andrici, manager general SMUR

Șeful secției endocrine a precizat că se pregătește terenul pentru nou generație de medici și există speranțe ca această secție să aibă un nou medic începând cu 2018.

Vreau să subliniez sprijinul constant al conducerii care, permanent a scos posturi la concurs. Ne pregătim și netezim drumul, pregătim tinerii care să bată la poarta speranței și nădăjduim, în sfârșit, că speranța mea este mai concretă, dar nu aș vrea să dezvălui că de la 1 ianuarie 2018 voi avea, probabil, o colegă ce absolvă rezidențiatul și este romașcană. Așa că încercăm să o apropiem de casă.”

dr. Silvia Măndășescu, șef secție endocrinologie

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.