Numirea fiicei senatoarei Arcan ca vicepreședinte ANFP, motiv de interpelare parlamentară

de | 01/06/2017 | Național, Politică

Numirea fiicei senatoarei Emilia Arcan în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici va ajunge subiect de interpelare parlamentară. Cel care a anunțat că va face acest demers este deputatul Iulian Bulai. Parlamentarul se întreabă care sunt realizările profesionale ale Andreei – Maria Arcan Apostol pentru ca, la 27 de ani, aceasta să fie numită într-o funcție de subsecretar de stat peste toți funcționarii publici.

Publicată în Monitorul Oficial, decizia arată că primierul a numit-o în această funcție la cererea vicepremierului și ministrului dezvoltării rurale Sevil Shhaideh. Facem un exercițiu simplu pe evenimentele publice din ultima perioadă în care au fost implicate niște personaje. Sevil Shhaideh, care a efectuat o vizită de lucru în Piatra Neamț în luna februarie, este apropiată de președintele PSD al CJ Neamț Ionel Arsene, coleg de partid și apropiat al Emiliei Arcan. Același Ionel Arsene se întâlnea la începutul acestui an cu premierul Sorin Grindeanu la un restaurant de lux din București, întâlnirea amicală terminându-se după ora 2.00 noaptea. În luna martie, la Piatra Neamț se ține ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova.

Neamțul, un județ mic în care angajații primesc cel mai mic salariu mediu la nivel național, este așezat deodată pe lista județelor importante și chiar începe să trimită oameni la vârful unor instituții publice. Din păcate, într-un mod netransparent și controversat, cum de altfel ne-au obișnuit cei din PSD. Cred că Guvernul României, prin premier și vicepremierul Sevil Shhaideh, este dator cu niște explicații referitoare la numirea tinerei nemțence Andreea Arcan pe o funcție atât de importantă. Acesta este și motivul pentru care voi depune o interpelare, al cărei răspuns sper să ne lămurească pe toți. Poate nu suntem noi suficient de pregătiți să înțelegm această strategie de dezvoltare și eficientizare a serviciului public.”

Iulian Bulai, deputat USR

Andreea-Maria Arcan-Apostol este licențiată în Jurnalism la Univeristatea Babeș-Bolyai și în Drept la Universitatea Creștină ”Dimitrie Cantemir”. Are un master în Științe Penale și, până acum, a lucrat în mediul privat ca prezentator TV, manager de proiect și consilier juridic.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.