S-a deschis ștrandul

de | 01/06/2017 | Administrație, Local

Noul sezon estival s-a deshis, oficial, și în ștrandul municipal. Primăvara capricioasă nu a permis deschiderea mai devreme de 1 iunie, dar în aceată minivacanță se anunță soare și căldură, astfel că sunt toate motivele ca romașcanii să caute costumele de baie și să vină la plajă.

inaugurare strand 2017 1868 Lucian Micu

Bine ați revenit la ștrandul municipal din Roman. Inaugurăm azi noul sezon, sperăm să îi mulțumim pe romașcani cu cei 500 de metri pătrați de plajă în plus. Avem 1.000 de șezlonguri și 500 de umbrele. De astăzi nu va mai ploua o bună bucată de vreme astfel încât, cel puțin pentru această minivacanță îi așteptăm pe romașcani. Am reparat toate cele trei bazine, pentru ca să fie condiții dintre cele mai bune. Vream să oferim bucurii romașcanii și tuturor care ne vizitează și, de ce nu, să doborâm recordul de anul trecut. În 2016, recordul de vizitatori într-o singură zi a fost de 3.700 de persoane, iar noi vrem să-l depășim.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

În incinta ștrandului există pază privată, iar reprezentanții administrației locale susțin că nu vor tolera comportamente neadecvate și că vor interzice accesul celor care nu vor respecta regulile. În acest an au fost angajați, suplimentar față de anul trecut, doi agenți de pază. În cadrul bazei sunt aproape 40 de angajați care asigură curățenia, funcționarea instalațiilor și funcționalitatea ștrandului.

inaugurare strand 2017 1969 Panorama

Printre cei care au venit la deschiderea noului sezon a fost și deputatul Laurențiu Leoreanu, la vremea inaugurării acestui obiectiv el fiind primar al municipiului.

inaugurare strand 2017 1947 Laurentiu Leoreanu

Este foarte greu să realizezi anumite obiective și acesta rămâne un obiectiv remarcabil și pentru Roman și pentru zona Roman Metropolitan și cred că pentru Moldova de centru. Dar vreau să vă spun că la fel de greu este să pătrezi, să întreții. Multe lucruri s-au făcut în această țară și multe obiective, dacă le vizitezi, vezi că s-au degradat în timp. A întreține, a păstra și chiar a asigura îmbunătățire de la an la an, de la etapă la etapă, este un lucru de remarcat. Mă bucur că am găsit toul frumos, curat, bine păstrat, mă bucur că atunci când am  gândit acel gard dinspre partea de picnic și am pus acea iederă, iată, începe să umple acel gard. Mă bucur și că, în spate, unde am sădit pueți de salcie, acum aceștia au crescut. Atunci, acest obiectiv l-am gândit în detaliu și l-am realizat împreună cu domnul Lucian Micu și dânsul trebuia să ducă mai departe, să continue, ceea ce și face. Îi felicit pe domnul primar Micu, pe domnul director Marcel Benchea și pe toți cei care se implică aici, pentur aici este vorba despre un colectiv întreg.”

Laurențiu Leoreanu, deputat

inaugurare strand 2017 1949 Panorama

Tarifele de intrare în ștrand au rămas aceleași ca anul trecut.

Luni – Joi:

  • adult – 10 lei;
  • copii și pensionari – 5 lei;

Vineri – Duminică:

  • adult – 15 lei;
  • copii și pensionari – 8 lei.

Copiii sub 3 ani și persoanele cu handicap beneficiază de intrare liberă. Pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani, însoțitorii acestora trebuie să facă dovada vârstei (certificat de naştere). Copiii în vârsta până la 3 ani inclusiv şi persoanele cu handicap au intrarea liberă cu condiția ca însoțitorii acestora să facă dovada vârstei sau a încadrării în grad de handicap, după caz.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.