Oamenii de afaceri romașcani au sesizat guvernanților probleme cu autoritățile

de | 03/06/2017 | Local, Politică

Zeci de oameni de afaceri din Roman au participat, marți seară, la o întâlnire cu miniștri și foști miniștri social-democrați, dar și cu un europarlamentar din aceeași familie politică. Întâlnirea a vut loc la inițiativa oamenilor de afaceri și a fost organizată de Marius Neculai, candidatul PSD pentru Primăria Roman, și echipa acestuia. Antreprenorii s-au întâlnit cu fostul ministru al Fondurilor Europene și al Finanțelor – Eugen Teodorovici, Gabriel Petrea – ministrul Dialogului Social, europarlamentarul Emilian Pavel, Ionel Arsene – președintele Consiliului Județean Neamț, senatorul Dan Manoliu și deputatul Alexandru Rotaru.

Invitații principali ai oamenilor de afaceri au fost chiar oamenii de afaceri. Am vrut să fie în centrul discuțiilor, să fie parte a dialogului pe care dumnealor au decis să-l inițiem. Eu, în calitate de om de afaceri, mi-am dorit întodeauna să participt pentru că, trebuie să recunosc, niciodată nu am fost invitat. Omul de afaceri trebuie să fie în centrul atenției guvernanților, dar și al autorităților locale. Pentru că oamenii de afaceri pot face multe lucruri care să vină în sprijinul mediului de business și, totodată, al comunității. S-au ridicat câteva probleme punctuale, în special legate de legea achizițiilor publice și accesul dificil al companiilor românești la unele lucrări de investiții față de accesul companiilor străine. S-a ridicat problema unor instituții care nu au o deschidere corespunzătoare față de agenții economici, cum ar fi Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei. De asemenea, s-a discutat despre fondurile europene și  despre greutatea cu care sunt evaluate proiectele și semnate contractele.”

Marius Neculai, candidat PSD pentru funcția de primar al municipiului Roman

Oamenii de afaceri au cerut de nenumărate ori ca guvernanții să vină în teritoriu și să le asculte problemele cu care se confruntă.

* acesta este un advertorial

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.