Radu Samson (USR): Sănătate și educație de calitate

de | 05/06/2017 | Local, Politică

În spatele meu, în fotografie, nu e o închisoare așa cum poate ați fi tentați să credeți. În clădirea respectivă funcționează o creșă. Singura creșă funcțională din Roman dealtfel.

Sănătatea și educația sunt două dintre pietrele de temelie ale civilizației. În aparență, Romanul stă bine la aceste capitole. În ultimii ani condițiile de igienă și tratament din Spitalul Municipal de Urgență Roman s-au îmbunătățit însă foarte mulți pacienți acuză lipsa de medicamente și de personal medical de specialitate în anumite secții. În ceea ce privește sistemul educațional din orașul nostru, necesitățile primare sunt de accesibilitate în anumite zone și de lipsă a dotărilor necesare în unele școli. Pentru rezolvarea acestor probleme autoritățile acuză în general lipsa de fonduri.

Măsuri propuse:

  • Suplimentarea stocului de medicamente al farmaciei spitalului. Veniturile necesare realizării acestui lucru se pot obține din scăderea cheltuielilor cu distrugerea deșeurilor medicale a Spitalului Municipal de Urgență Roman prin repunerea in funcțiune a instalației de neutralizare a deșeurilor medicale prin autoclavare.
  • Solicitarea de asistență autorităților abilitate în vederea modificării regulamentului de funcționare a Spitalului Municipal Roman pentru crearea unui cadru legal care să ofere prioritate la angajare cadrelor medicale care desfășoară activitate profesională exclusiv în unitatea spitalicească.
  • Înfiintarea unui serviciu de transport înapoi la domiciliu, după externare, a pacienților greu deplasabili din cauza unor handicapuri fizice
  • Înființarea a două grădinițe cu program prelungit în Cartierul Muncitoresc și în zona Favorit, zone cu densitate mare de locuitori, pentru a veni în întămpinarea părinților care doresc să se întoarcă la serviciu înainte de terminarea perioadei legale de 2 ani acordate pentru creșterea copilului.
  • Dotarea etapizat, datorită necesității mari de fonduri, a laboratoarelor speciale (informatică, biologie, chimie, fizică, etc.) din cadrul unităților de învățământ. În acest scop se pot căuta parteneri și în rândul ONG-urilor străine de profil.
acest articol este un advertorial

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.